Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

11 συμβουλές για να προσεγγίσετε μια γυναίκα.

Η τέχνη του φλερτ πιθανώς είναι από εκείνες που δεν… διδάσκονται. Για κάποιους εκπροσώπους του ανδρικού φύλου φαίνεται πιο εύκολο να «κάνουν παιχνίδι» κατά την γνωριμία τους με το αντίθετο φύλο, να φλερτάρουν με αυτοπεποίθηση και να γνωρίζουν πότε πρέπει να αναφέρουν τι, ώστε να γοητεύσουν την γυναίκα που βρίσκεται απέναντί τους.

Για κάποιους άλλους, όμως, η προσέγγιση μιας γυναίκας στο μπαρ, για να αρχίσουν μια γνωριμία αποτελεί εφιάλτη, που συχνά γίνεται πραγματικότητα, την στιγμή που επιστρέφουν άπραγοι, ιδρωμένοι και ταπεινωμένοι πίσω στο ποτό τους. Για αυτούς, συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες που είναι δοκιμασμένες από την… πρώτη κατηγορία ανδρών, ώστε να αποφύγουν λάθη που ίσως αποδεικνύονται «θανάσιμα» στο παιχνίδι του φλερτ – γιατί μπορεί το τελευταίο να μην διδάσκεται, αλλά σίγουρα… βελτιώνεται.


 *Μιλήστε για «συναισθηματικής φύσης» θέματα Οι παιδικές αναμνήσεις, οι στόχοι για το μέλλον, τα πράγματα που την παθιάζουν είναι καλοί τρόποι να την οδηγήσετε τεχνιέντως στο να «ανοιχτεί» και να ξεκινήσει μια ζωηρή συζήτηση μαζί σας, που θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις για τον πραγματικό της χαρακτήρα. 

 Πάρτε τον έλεγχο 
 Οι γυναίκες γοητεύονται πιο εύκολα από έναν άνδρα που δεν φοβάται να «καθοδηγεί» την συζήτηση και την γνωριμία. Πάρτε πρωτοβουλίες, φροντίστε να κατευθύνετε εσείς την συζήτηση, και θέστε τα θέματα για τα οποία θέλετε να μιλήσετε μαζί της, με δυναμικό (αλλά όχι αγενή και εγωιστικό) τρόπο.Παρατηρήστε την γλώσσα του σώματός της Αν την ενοχλεί κάτι από όσα λέτε, αν αισθάνεται άβολα, ή αν αντίθετα νιώθει όμορφα και ενδιαφέρεται, το σώμα της και οι εκφράσεις της σίγουρα θα σας στέλνουν τα ανάλογα σήματα. 

 Χρειάζεται χιούμορ και όχι… αστεία
Μην προσπαθείτε να βρείτε αστεία, ξεκαρδιστικές ιστορίες και ανέκδοτα για να κερδίσετε την προσοχή της – η υπερπροσπάθεια θα φανεί, και όχι με την καλή έννοια. Προτιμήστε απλώς να την κάνετε να νιώσει άνετα και να διασκεδάζει. Η συνεχής ευφορία κατά την διάρκεια μιας συζήτησης ή ενός ραντεβού είναι σημαντικότερη από ένα στιγμιαίο αμήχανο γελάκι στο οποίο θα την εξαναγκάσετε με ένα πιθανώς αποτυχημένο αστείο.

Λίγο… πείραγμα δεν βλάπτει 
Θα σας το πει και κάθε… δεκάχρονο πιτσιρίκι που τραβά τα κοτσιδάκια του κοριτσιού που του αρέσει στην παιδική χαρά. Φυσικά, ελπίζουμε να μην προχωρήσετε στην ίδια ενέργεια – περιοριστείτε σε λεκτικά πειράγματα και έξυπνα υπονοούμενα, χωρίς να το παρακάνετε. 

Αναγνωρίστε πότε είναι έτοιμη για… περισσότερα
 Όταν μια συζήτηση είναι αρκετά «ώριμη» για να γίνει πιο προσωπική, πιο πιπεράτη, τότε καλό είναι να κάνετε το βήμα και να «ανάψετε» λίγο τα αίματα – αν βρίσκεται στο ίδιο στάδιο, όπως σας δείχνουν τα σημάδια, θα εκτιμήσει την εξέλιξη. 

Μιλήστε της ως «εξωτερικός παρατηρητής» 
Ο εαυτός τους είναι… το αγαπημένο θέμα των γυναικών, γι’ αυτό και τους ενδιαφέρουν πολύ οι απόψεις των άλλων, όπως τις βλέπουν ως παρατηρητές. Μην διστάσετε να της πείτε την γνώμη σας για εκείνη, το στιλ της, την εμφάνισή της, όταν φυσικά αποκτήσετε μία (γνώμη). 

Αποφύγετε τα πολλά κομπλιμέντα 
 Το πολύ το «κύριε ελέησον» θα της δείξει ότι είστε απεγνωσμένος για ένα της βλέμμα και ότι οδεύετε με φόρα προς τον εντυπωσιασμό χωρίς να εννοείτε πραγματικά τα όσα λέτε. Προτιμήστε τα θετικά σχόλια για τα πλέον δυνατά της σημεία - ακόμη καλύτερα αν αποφύγετε τα σχόλια για το σώμα και την εξωτερική της εμφάνιση και εστιάσετε στο στιλ και την προσωπικότητά της - αυτό θα της δείξει ότι την παρατηρήσατε προσεκτικά, προτού προβείτε στην «επίθεση». 

Μην της παίρνετε… συνέντευξη Οι απανωτές ερωτήσεις θα την κομπλάρουν και θα θυμίσουν περισσότερο στημένη δημοσιογραφική συνέντευξη παρά φλερτ. Δοκιμάστε να διατυπώνετε γνώμες αντί για ερωτήσεις. 

Μην «κρύβετε» τον εαυτό σας 
 Ωραία, ασχοληθήκατε με εκείνη, αλλά αν δεν της έχετε αποκαλύψει τίποτα από την δική σας προσωπικότητα, γιατί να σας θυμάται μετά την γνωριμία και να θέλει να σας ξαναδεί; Μην φοβάστε να μιλήσετε για τα ενδιαφέροντά σας και όσα σας ενθουσιάζουν. 

…αλλά μην τα αποκαλύπτετε όλα
 Αν της φανείτε «εύκολος», αν δηλαδή γίνετε ανοιχτό βιβλίο από την πρώτη στιγμή και νιώσει ότι δεν την ιντριγκάρετε για να σας γνωρίσει καλύτερα, ίσως έχετε χάσει το παιχνίδι. Αφήστε την να σας κερδίσει και να την κερδίσετε σιγά-σιγά. Μην ξεχνάτε, τέλος, πως κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή - και θέλει να της το λένε, γι’ αυτό και πρέπει να προσαρμόζεστε κάθε φορά στην ιδιαίτερη προσωπικότητα και στα σημάδια που σας στέλνει το πρόσωπο που στέκεται απέναντί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις