Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πως θα σταματήσει να σε βλέπει σαν φίλο

Εσύ την θες κολασμένα και εκείνη θέλει να είστε BFFs. Η ιστορία της ζωής σου. Από σήμερα αλλάζουμε τον ρου της ιστορίας (σου) και γράφουμε ένα love story με happy  end - και εσάς τους δύο στο κρεβάτι.Μου είναι ευχαριστοδυσάρεστο να διαβάζω τα κείμενα του Ηλία Αναστασιάδη. Ευχάριστο γιατί είναι καλογραμμένα και με κάνουν να γελάω, δυσάρεστο γιατί μέσα τους αναγνωρίζω τον εαυτό μου, τις φίλες μου, τις γυναίκες όλες. Όπως στο πρόσφατο πόνημά του, στα σημάδια πως η γκόμενα που γουστάρεις σε βλέπει σαν φίλο. Καλώς ή κακώς όλες κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε ρίξει την φιλική χυλόπιτα στο καλό παιδί, στο τύπο μου μας στάθηκε στον χωρισμό, στον τύπο που μας εγκατέστησε τον αποκωδικοποιητή της Digea. Υπήρξε στήριγμα, φίλος, αδερφός και εμείς καταναλώσαμε λαίμαργα την καλοσύνη του και του φτύσαμε κατάμουτρα το κουκούτσι της φιλίας.

Γιατί το κάνουμε αυτό; Είμαστε απάνθρωπες; Είμαστε σκύλες; Είμαστε ψυχανώμαλες; ΟΚ, το τελευταίο ίσως λίγο (καταραμένες ορμόνες), αλλά κατά βάση αυτή η συμπεριφορά προκύπτει από τη δική σου αδυναμία να καταλάβεις ότι α) όπως και εσύ, έτσι και ένα κορίτσι έλκεται ερωτικά από κάποιον που δεν είναι καταφανέστατα στο πιάτο της, κάποιον που αποτελεί κάποιου είδους πρόκληση για εκείνη και β) το κορίτσι αυτό δεν είναι ηλίθια, ξέρει πως πίσω από την Αρκουδάκια της Αγάπης συμπεριφορά σου ήθελες κάτι παραπάνω από εκείνη. Όσο και να νόμιζες πως το έκρυβες τεχνηέντως, εκείνη ήξερε πολύ καλά ότι δεν της συντονίζεις ανιδιοτελώς τα κανάλια, ήξερε πως έχεις σκοτεινούς απώτερους σκοπούς και πως αν δεν την γούσταρες θα έβλεπε ακόμα χιόνια. Έτσι λοιπόν δεν σε λυπήθηκε ούτε στιγμή.
Οπότε ίσως κάτι κάνεις και εσύ λάθος με τη συγκεκριμένη Γυναίκα-Στόχο. Αντί να περιμένεις να δεις τα σημάδια πως σε βλέπει σαν φίλο -που πολύ ορθά σου υπέδειξε ο Ηλίας-, ας δούμε καλύτερα τι μπορείς να κάνεις διαφορετικά ώστε να αναστρέψεις αυτή την δυσάρεστη κατάσταση και να την κάνεις να λειτουργήσει υπέρ σου.

Λάθος νούμερο 1

Γράφει ο Ηλίας Αναστασιάδης:
Ανοίγεις τα χαρτιά σου, κάνεις τις κινήσεις σου και επειδή σίγουρα είσαι συμπαθητικό παιδί, γυρνάς σπίτι με το κλασικό εκνευριστικό "Μπλα μπλα μπλα, αλλά σε βλέπω σαν φίλο". Μετά απ' αυτό το 'φίλος', η πρόταση συνεχίζεται, αλλά ξέρω, δεν σε νοιάζει να ξανακούσεις πόσο φοβερός τύπος είσαι και ότι σου αξίζει η καλύτερη. Μόλις έφαγες χυλόπιτα.
Καλή όρεξη. Βεβαίως και θα φας χυλόπιτα αν την φέρεις στην δύσκολη θέση να πρέπει να σου απαντήσει επιτόπου με λόγια ή με πράξεις αν νιώθει τα ίδια για σένα. Πως το συμπέρανες ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Που τα βρήκες τα balls να ανοίξεις τα χαρτιά σου; Είχες δείγματα πως έχει έρθει η σειρά σου; Είχες νουμεράκι προτεραιότητας; Είχες διαπιστώσει πως σε γουστάρει αλλά ντρέπεται να εκδηλωθεί; Όχι. Απλά ενήργησες καθαρά εγωιστικά, γιατί δεν άντεχες άλλο να το κρατάς μέσα σου και σου τελείωσε η υπομονή να ακούς για τον πρώην γκόμενό της όσο εσύ στωικά της κάνεις format στον υπολογιστή. Είναι σαν να κούναγες νευρικά και επίμονα το πόδι σου τόσο καιρό και ξαφνικά να έδωσες μια δυνατή κλωτσιά και να έχυσες όλη την καρδάρα με την πρόοδο. Είναι σαν να είσαι το παιδί της αλληλογραφίας και μια ωραία μέρα να πηγαίνεις και να ζητάς να γίνεις CEO της εταιρίας. Δεν αντιλέγω, μπορεί να είσαι το καλύτερο παιδί αλληλογραφίας που πέρασε ποτέ (μου έρχονται ποικίλα αστεία με την έκφραση “το πας το γράμμα” αλλά θα αντισταθώ να τα κάνω). Αλλά για να γίνεις CEO πρέπει να αναρριχηθείς ύπουλα και μεθοδικά.
Τι σημαίνει αυτό; Αν είσαι χαλί, να είσαι σίγουρος πως θα σε πατήσει. Καμία δεν πρόκειται να δει ποτέ ερωτικά κάποιον με τον οποίο έχει φιλική σχέση αλλά οι δικές του ερωτικές προθέσεις είναι ξεκάθαρες. Οι προθέσεις σου πρέπει να είναι πιο βρώμικες και από κάλτσα φαντάρου μετά από μεσημεριανή αγγαρεία τον Αύγουστο. Ήρθε η ώρα για ντους. Για σκωτσέζικο ντους. Από τη μια, καλός, φιλικός και δίπλα της για ό,τι χρειαστεί. Από την άλλη, απόμακρος, αδιάφορος, σαν να τη βαριέσαι πιο πολύ και από τις επαναλήψεις του Παπακαλιάτη. Άστη να αναρωτιέται αν τη γουστάρεις ή όχι. Άστη να προβληματίζεται γιατί δεν της την πέφτεις. Και άστη, υποσυνείδητα, να βάλει εκείνη στόχο να σε κατακτήσει.

Λάθος νούμερο 2 Γράφει ο Ηλίας Αναστασιάδης:

Σου προξενεύει φίλες της. Που για κάποιο μυστήριο (not) λόγο, σου αρέσουν από πολύ λιγότερο έως καθόλου από την ίδια. Που -βασικά- τι συζητάμε τώρα; Αν θέλεις να κάνεις ανταλλαγή τον Kobe Bryant στους Clippers σου στο NBA 2K13 αλλά δεν γίνεται, δεν θα συμβιβαστείς τελικά με τον Antawn Jamison (πια).
ΟΚ, δεν καταλάβα τίποτα από την παραπάνω πρόταση, δεν ξέρω ποιος είναι ο Antawn Jamison, υποθέτω το μπασκετικό ισοδύναμο της φίλης με παραπανίσια κιλά, φαβορίτες και ελιές. ΟΚ, δεν θα βγεις ραντεβού με αυτή την τύπισσα, κυκλοφορούν και γνωστοί εκεί έξω. Και το ότι σου πασάρει τις φίλες της, πράγματι δεν είναι καλό σημάδι. Αλλά είναι ένα υπέροχο όπλο στα χέρια σου για να πετύχεις τους σκοπούς σου. Σου προξενεύει την άσχημη φίλη της; Φυσικά και δεν θα την πάρεις, διότι εσύ θέλεις να σου κανονίσει κατάσταση με την άλλη, την όμορφη, την φίλη-αντίζηλό της. Εκείνη που παρότι δεν πιάνει μια στα μάτια σου μπροστά στη Γυναίκα-Στόχο, εσύ θα την εκθειάσεις μέχρι αηδίας για να ξυπνήσεις τον γυναικείο ανταγωνισμό. Δεν θα σταθείς μόνο στα εξωτερικά κάλλη της αλλά θα παίξεις ακόμη πιο βρώμικα, βάζοντας τη “φίλη” σου σε ένα σκοτεινό τριπάκι εκστομίζοντας φράσεις όπως “H Τζένη φαίνεται να κάνει το καλύτερο κρεβάτι απ’ όλες σας” ή “H Τζένη είναι η πιο cool και ψαγμένη από τις φίλες σου, κανόνισέ μου ένα ραντεβού μαζί της”. Πόσο στοίχημα ότι αυτό το ραντεβού δεν θα κανονιστεί ποτέ;     

Λάθος Νούμερο 3 Γράφει ο Ηλίας Αναστασιάδης:

Της την πέφτεις και χαμογελάει σαν κουφή ή ηλίθια ή και τα δύο μαζί. "Τι έγινε ρε παιδιά; Άκουσε τι της είπα; Να το ξαναπώ; Κι αν με περάσει για πέφτουλα; Για λιγούρη; Κι αν δεν το άκουσε; Μπα, δεν θα το άκουσε. Άντε να της το ξαναπείς τώρα'. Το άκουσε.
Ναι, σαφώς και το άκουσε. Και ήταν άβολο, άτοπο, δεν ήξερε πώς να το διαχειριστεί - προτίμησε να κάνει την κουφή από το να σε πληγώσει. Δεν θα ξανακάνεις ποτέ ξανά αυτό το λάθος. Αν θέλεις να της πεις κάτι που να φανερώνει το ενδιαφέρον σου, θα είναι κάτι που είτε α) θα την κάνει να γελάσει ή β) θα την ανάψει. Ιδανικά κάτι 2-σε-1, ένα πρόστυχο αστείο, δηλαδή, που δεν θα ξέρει από πού της ήρθε. Κάτι που θα την βάλει σε σκέψεις χωρίς βέβαια να την προσβάλλει. Με τι θάρρος θα το πεις αυτό; Μα με το θάρρος που σου δίνει η “φιλία” σας, φυσικά. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο αστείος τύπος παίρνει το κορίτσι και πως το γέλιο είναι αφροδισιακό. Και άλλωστε έτσι θα μπορείς πάντα να ισχυριστείς πως “έκανες πλάκα”.

Λάθος νούμερο 4

Γράφει ο Ηλίας Αναστασιάδης:
Δεν ανταποδίδει τα κομπλιμέντα σου. Μπορεί το 'κομπλιμέντα' να μοιάζει με ποίηση μπροστά στο λιγάκι άξεστο πέσιμό σου, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Η κατάσταση του να λες σε μια γυναίκα πόσο πολύ σου αρέσει εμφανισιακά, εγκεφαλικά και καρδιακά κι εκείνη να μένει στο 'ευχαριστώ' και να μην ανταποδίδει, ένα πράγμα μου φέρνει στο μυαλό. Κάτι φορές που πλησιάζεις κάποιον με παρατεταμένο το χέρι για να τον χαιρετήσεις, εκείνος δεν το βλέπει ποτέ κι εσύ κοιτάς γύρω γύρω να δεις πόσοι σε είδαν αυτήν την ιστορικά άβολη στιγμή σου. Άβολα πράγματα γενικώς.
Μην λέμε πάλι τα ίδια, απαγορεύονται τα βαρύγδουπα κομπλιμάν. Δεν λες σε μια γυναίκα που δεν είσαι σίγουρος πως νιώθει τα ίδια πόσο πολύ σου αρέσει. Διαφορετικά μένεις με το παρατεταμένο χέρι. Οφείλεις να την φλερτάρεις, ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους παρανόηση ότι είστε μόνο φιλαράκια, αλλά θα το κάνεις με τον πιο πλέον χαλαρό, χιουμοριστικό τρόπο, σαν να μη σε νοιάζει να σου το ανταποδώσει, σαν να φλερτάρεις μαζί της γιατί έτσι κάνεις με όλες. Που κανονικά, όντως πρέπει να κάνεις έτσι με όλες. Το να βγαίνεις με άλλες γυναίκες όσο εστιάζεις στην Γυναίκα-Στόχο, μόνο καλό θα σου κάνει. Βγες ώστε να πάρεις ψυχολογικά τα πάνω σου, βγες ώστε να κρατιέσαι σε φόρμα στο φλερτ, βγες ώστε να κάνεις σεξ. Το σεξ με άλλες δεν θα την απωθήσει (αν αυτό νομίζεις), αντιθέτως θα την ιντριγκάρει. Και θα σου χαρίσει εσένα την υπομονή που χρειάζεσαι με την Γυναίκα – Στόχο, σβήνοντας, παράλληλα, την σεξουαλική απόγνωση και πείνα από τα μάτια σου.

Λάθος νούμερο 5 Γράφει ο Ηλίας Αναστασιάδης:

Σου μιλάει περισσότερες από μία φορές για έναν συγκεκριμένο γκόμενο. Σου μιλάει = Αν βγαίνετε για καφέ για 69 λεπτά, τα 58 μιλάει για αυτόν. Από τα υπόλοιπα 11, τα 3 σκέφτεστε τι θα παραγγείλετε, τα 2 παραγγέλνετε και λέτε καμιά χαζομάρα με τη σερβιτόρα που είναι φίλη της, τα 4 λέτε τα δικά σου νέα (εκείνη χαζεύει στο iPhone) και τα τελευταία 2 πίνετε σιωπηλοί τον καφέ σας.
Ανεπίτρεπτο. Την φλυαρία με τον άλλο γκόμενο δεν πρέπει να την ανεχτείς, τουλάχιστον όχι για 58 βασανιστικά λεπτά. Όσο περισσότερο αέρα της δίνεις, τόσο περισσότερο θα μιλάει για εκείνον, μην βλέποντας ποιον έχει απέναντί της. Την επόμενη φορά θα μονοπωλήσεις εσύ την συζήτηση, αλλά με τρόπο που θα την κρατήσει μακριά από το iphone της. Πως χρησιμοποίησες την προηγούμενη φορά εκείνα τα 4 λεπτά σου; Μιλώντας της για την δουλειά, τα ρεμάλια τους φίλους σου και γκρινιάζοντας για τα οικονομικά σου; Πολύ γοητευτικό. Δεν καταλαβαίνεις πως δεν πρόκειται ποτέ να ενδιαφερθεί ερωτικά για τον βαρετό και ελαφρώς καταθλιπτικό της φίλο (περνάς χάλια στα παρασκήνια που η γκόμενα που γουστάρεις δεν σου κάθεται και αυτό βγαίνει προς τα έξω); Την επόμενη φορά θα είσαι χαρούμενος, θα περιγράφεις τη ζωή σου σαν την πιο ενδιαφέρουσα ζωή εκεί έξω, ώστε να αρχίσει στο μυαλό της το inception πως ίσως να πέρναγε και εκείνη πολύ καλά στο πλευρό σου. Και ναι, θα της μιλάς εσύ πρώτος για άλλες γκόμενες, πριν προλάβει εκείνη να αρχίσει το παραλήρημα για εκείνον τον τύπο. Αντί να κάθεσαι λοιπόν τα βράδια και να αποστηθίζεις λεπτομέρειες από τις φωτογραφίες της στο facebook, ξεκίνα να έχεις ζωή. Μια ζωή γεμάτη χαρά, ενδιαφέροντα, χόμπι, γυναίκες, ίντριγκες, για την οποία θα της μιλήσεις την επόμενη φορά, παραλείποντας, φυσικά, τη φράση “… αλλά καμία δεν είναι σαν εσένα”.

Λάθος νούμερο 6 Γράφει ο Ηλίας Αναστασιάδης:

Ακυρώνει κανονισμένο ραντεβού σας. Καμία γυναίκα που πραγματικά θέλει κάποιον δεν ακυρώνει ένα ραντεβού μαζί του αν δεν συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω: α) κάτι πολύ σοβαρό έχει συμβεί στη γάτα της, β) δεν επιτρέπει στον εαυτό της να εκτεθεί με το τρέχον μανικιούρ, γ) έχει πάνω από 37.6 πυρετό.
Έχεις τόσο δίκιο Ηλία. Αν ακυρώσουμε το ραντεβού, 9 στις 10 φορές σημαίνει πως απλά βαριόμασταν. Και κυρίως σημαίνει πως είμαστε σίγουρες πως είναι πανεύκολο να κανονίσουμε να βρεθούμε, μια άλλη φορά, με τον εν λόγω τύπο. Όπως καταλαβαίνεις πρέπει να διορθώσεις το λάθος του να σε έχει δεδομένο. Δώσ’ της να καταλάβει πως αν ακυρώσει το ραντεβού σας θα είναι πολύ δύσκολο να ξανασυντονιστείτε γιατί πολύ απλά είσαι πολύ busy (κατά προτίμηση με άλλες γκόμενες). Την επόμενη φορά που θα προτείνει κάτι, εσύ δεν θα μπορείς. Ούτε την επόμενη, ούτε τη μεθεπόμενη. Είναι τιμωρία και εσύ δεν είσαι η εύκολη λύση της. Ακόμη κι αν σε πάρει με κλάματα να έρθεις, γιατί όντως δεν πάει καθόλου καλά με τη γάτα της. 

Όσα για τα υπόλοιπα σημάδια του Ηλία, ας πούμε απλά πως αν κάνεις όλα τα παραπάνω σωστά, δεν θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσεις. Ατάκες όπως  “Κι εμένα μου αρέσεις πολύ, αλλά αλλιώς” δεν θα τις ακούσεις, γιατί πολύ απλά δεν θα της πεις ποτέ το άβολο “μου αρέσεις πολύ”. Και όταν το πεις, θα είσαι σίγουρος ότι έχεις προλειάνει σωστά το έδαφος ώστε να μην υπάρχει κανένα “αλλιώς” από πλευράς της. Θα είσαι εκείνος που ναι μεν της φέρεται φιλικά, αλλά παράλληλα την παιδεύει με σκωτσέζικα ντους, την κάνει να κοκκινίζει με σέξι, χιουμοριστικές ατάκες, την κάνει να νιώθει ζήλια ακούγοντας για άλλες γυναίκες. Είσαι εκείνος που δεν θα αφήσεις ποτέ το “ρε, είσαι πάρα πολύ καλό παιδί, σου αξίζει ό,τι καλύτερο” να βγει από το στόμα της, διότι την κατάλληλη στιγμή, αφού την έχεις φέρει στο σημείο που πρέπει, θα της κλείσεις το στόμα με ένα φιλί.

Και αν φας χυλόπιτα, εδώ είμαστε, το ξανασυζητάμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις