Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Σχέσεις: Αυτό που θέλουν οι γυναίκες και αυτό που θέλουν οι άνδρες


Αυτό που θέλουν οι άντρες...
Μέχρι σήμερα νομίζαμε ότι η ομορφιά αποτελεί προτεραιότητα των ανδρών, όταν επιλέγουν σύντροφο, ενώ είναι ασήμαντη λεπτομέρεια για τις γυναίκες όταν επιλέγουν αυτές κάποιον άνδρα για σύντροφό τους.
Από νέα έρευνα προκύπτει ότι ίσως να συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες το ενδιαφέρον των ανδρών για
την εμφάνιση των γυναικών τείνει να μειώνεται, αυξάνει όμως το ενδιαφέρον τους για άλλα γνωρίσματα όπως η νοημοσύνη και ο χαρακτήρας.
«Διαπιστώσαμε ότι σε χώρες όπως η Βρετανία και σε Σκανδιναβικές, οι άντρες δίνουν όλο και περισσότερο μεγαλύτερη βαρύτητα σε γνωρίσματα, όπως η νοημοσύνη, αντί να επικεντρώνονται στις καμπύλες και την εμφάνιση ή τις μαγειρικές ικανότητες», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Μαρσέλ Ζέντνερ, ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ.
Αυτό που θέλουν οι γυναίκες...
Από την άλλη, οι γυναίκες τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση των ανδρών και λιγότερο για τα λεφτά, αφού οι ίδιες μπορούν πλέον να τα εξασφαλίσουν από μόνες τους.
Και συνεχίζει: «Ενώ μέχρι πρότινος οι γυναίκες έδιναν πολύ μεγάλη έμφαση στην οικονομική επιφάνεια των ανδρών, η προτίμησή τους αυτή αρχίζει να φθίνει δίνοντας τη θέση της στην εμφάνιση».
Σύμφωνα με άλλη έρευνα μάλιστα οι άντρες που έχουν ροδοκόκκινο πρόσωπο είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες. Η νέα μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με έντονα χρώματα προσώπου γιατί θεωρούν ότι αυτά υποδηλώνουν ότι είναι αυθεντικά αρσενικά.
Στη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές των βρετανικών πανεπιστημίων St Andrews, Nottingham και Durham, οι επιστήμονες ζήτησαν από γυναίκες να επεξεργαστούν ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες νεαρών ανδρών για να τους κάνουν πιο ελκυστικούς.
Τους δόθηκε η δυνατότητα να προσθέσουν στα πρόσωπα των ανδρών κιτρινωπές ή κοκκινωπές χροιές. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όλες οι γυναίκες επέλεξαν να κάνουν πιο κοκκινωπή τη χροιά του δέρματός των ανδρών στις φωτογραφίες.
Οι επιστήμονες εξηγούν αυτήν την επιλογή των γυναικών στο ότι τα ροδαλά μάγουλα αποτελούν ένδειξη καλής κυκλοφορίας του αίματος και πιθανώς εκλαμβάνονται από τις γυναίκες ως ένδειξη καλής υγείας.
Τα ροδοκόκκινα μάγουλα είναι πιο συχνά στους άντρες με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Η έρευνά δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Evolution and Human Behaviour».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις