Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Λιτότητα στις μεταγραφές



Τη φτωχότερη παρουσία της ιστορίας του στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα πενιχρά, συγκριτικά με τα αναμενόμενα, έσοδα από τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας, είναι πιθανό να διαδεχθεί, στον Παναθηναϊκό, η... λιτή «γραμμή» στο μεταγραφικό μέτωπο του Ιανουαρίου! Μπορεί η ανάγκη για ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού να «φωνάζει», σχεδόν σε κάθε παιχνίδι των «πράσινων», μπορεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να θεωρεί απαραίτητη την προσθήκη παιχτών στον νευραλγικό χώρο του κέντρου και να... μη λέει όχι και για έναν επιθετικό, όμως ο Νικόλας Πατέρας ξεκαθάρισε στη διάρκεια του χθεσινού ΔΣ της ΠΑΕ ότι «περιμένουμε να εξοικονομηθούν χρήματα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών και από μειώσεις συμβολαίων προκειμένου να κινηθούμε στη μεταγραφική περίοδο»...

Προσφορές
Πιο απλά, αν δεν έρθουν προσφορές για υποψήφιους προς παραχώρηση, όπως ο Τζόρβας, ο Σιμάο, ο Μπουμσόνγκ, ο Νίνης, ο Σπυρόπουλος, ή δεν αποδεχθούν οι... ακριβοπληρωμένοι (βλέπε Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λέτο, Κατσουράνης...), να ρίξουν τον πήχη των αμοιβών τους και ν' ακολουθήσουν την περίπτωση του Γκοβού, είναι αμφίβολο αν και με ποιον τρόπο θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πλαισιωθεί με ποδοσφαιριστές ικανούς να του βελτιώσουν την εικόνα στον β' γύρο του πρωταθλήματος. Στο τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΠΑΕ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, λέγοντας σχετικά ότι «μπορεί ο προπονητής να μη ζητήσει τίποτα, μπορεί και να ζητήσει...»! Και προσέθεσε πως «περιμένουμε τις εισηγήσεις των κ. Φερέιρα, Αντωνίου και Φρέιτας εντός των επόμενων δύο εβδομάδων για να προχωρήσουμε. Ο,τι χρειαστεί θα το κάνουμε αφού πρώτα συνεδριάσει το συμβούλιο»... Για το πώς και το γιατί το «τριφύλλι» έφθασε στο σημερινό σημείο, να μείνει ουραγός στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς καμιά νίκη, για πρώτη φορά σε α' φάση της διοργάνωσης και να εμφανίζει έντονες αδυναμίες στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο διευθυντής ποδοσφαίρου Κώστας Αντωνίου, μιλώντας στα μέλη του ΔΣ (από τους μεγαλομετόχους ήταν παρών ο Γιάννης Βαρδινογιάννης), «χρέωσε» το μεγάλο μέρος της ευθύνης στον... γυμναστή Αντώνη Κέζο (τον οποίο όμως αντικατέστησε από τις 20 Σεπτεμβρίου ο Λόρενς Εμπεν...) και στην προετοιμασία του καλοκαιριού... Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η ομάδα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, λόγω της αλλαγής του προπονητή, η οποία κρίθηκε αναγκαία γιατί υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις του Νιόπλια με τους ποδοσφαιριστές»... Για το νέο... μίζερο θέαμα που παρουσίασε η ομάδα, ο Φερέιρα υπογράμμισε ότι «πρέπει να ξεχάσουμε το ματς με την Κοπεγχάγη και την Ευρώπη και ν΄ αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα που είναι και ο βασικός μας στόχος για να μπορέσουμε να γυρίσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ...». Ο Πορτογάλος τεχνικός εκδήλωσε την ικανοποίησή του για την απόδοση των Λέτο, Νίνη, αλλά... το αιμάτωμα που κληρονόμησε ο δεύτερος στο πόδι του καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη.
Αγνωστο είναι και το αν... επιστραφεί στον Παύλο Γιαννακόπουλο το ποσό των 350.000 ευρώ που έχει ζητήσει με επιστολή του ο μεγαλομέτοχος, για τη μη ολοκλήρωση της πρόσφατης αύξησης του Μ.Κ. «Είναι ασήμαντο το ποσό αλλά πρέπει να βρεθεί λύση με το να δώσει κάποιος άλλος μέτοχος αυτά τα χρήματα και να γίνει κάτοχος των συγκεκριμένων μετοχών», δήλωσε ο κ. Πατέρας, που άκουσε νωρίτερα, στο ΔΣ, τον Ι. Βαρδινογιάννη να υποστηρίζει το αίτημα του κ. Γιαννακόπουλου λέγοντας πως «είναι ο παλαιότερος όλων, η προσφορά του είναι ανεκτίμητη και πρέπει να του επιστραφεί το ποσό»... Μεταξύ των αποφάσεων του ΔΣ ήταν και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας Green Τeam κατά 700.000 ευρώ. Με αποκλεισμό της έδρας του, για μία έως και δύο αγωνιστικές, απειλείται ο Παναθηναϊκός μετά τη δίωξη που άσκησε σε βάρος της ΠΑΕ ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας «για επεισόδια που δημιούργησαν φίλαθλοί του και σωματικές βλάβες που προκάλεσαν σε πρόσωπα, εκ των οποίων η μία σοβαρή» στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

http://sportit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις