Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

"Δεν θα θιγούν εκ νέου μισθωτοί, συνταξιούχοι"

Δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, ούτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών, τόνισε ο πρωθυπουργός χαιρετίζοντας τη συνάντηση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες.
   Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι με την
αύξηση της διαφάνειας του φορολογικού συστήματος θα επιτευχθεί η μείωση των φόρων.
   Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αλλάζει πρακτικές και στην έλλειψη αναπτυξιακού οράματος εντάσσεται το επιχειρείν σε μια συνολική ατζέντα για τη νέα γενιά, ώστε να αυξηθεί η επιχειρηματικότητα της ευκαιρίας ''αντί να αποτυπώνουν τις φιλοδοξίες τους οι νέοι σε μια χαμηλά αμειβόμενη θέση στο δημόσιο''.
   Τους επόμενους μήνες, όπως είπε, θα δημιουργηθεί μια ιντερνετική πλατφόρμα με ιδέες καινοτομικές από όλη τη χώρα, ενώ θα προωθηθούν δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ και της ψηφιακής σύγκλισης και μέσω του αναπτυξιακού νόμου θα υπάρξει πριμοδότηση της υψηλής καινοτομικότητας.
   "Είναι καλά τα ωραία λόγια, αλλά στην πράξη η πολιτική της κυβέρνησης είναι συνώνυμη με τα κατεβασμένα ρολά, τα λουκέτα, το στέγνωμα της αγοράς και την οικονομική ασφυξία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις